top of page

#personalbranding ir AI: ką verta išmėginti šiandien?



Vis garsiau kalbant apie AI (ang. artificial intelligence) galimybes, pagalvojau, kad gal jau metas ir čia pasidalinti rekomendacijomis, kaip AI pritaikyti personal branding srityje. Man labai smagu, kad AI ekspertas, Antanas Bernatonis, kurio personą rekomenduoju sekti LinkedIn, ir kurio naujienlaiškis man visai patinka, sutiko pasidalinti savo TOP įrankiais, aktualiais, dirbant su savo personal branding.

Aš pati šiandien daugiausiai eksperimentuoju su ChatGPT, tad išskirčiau kelis svarbius momentus:

pirma, idant gauti kokybiškus AI rezultatus, būtina susikoncentruoti į užduotį. Man patikusi perskaityta mintis – „formuluojant užduotį AI, reikia įsivaizduoti, kad patarimo klausi draugo“, tad gavęs pirminį atsakymą, supranti, kad geresniam rezultatui trūksta pvz., konteksto;

antra, man ir pačiai vis dar sau tenka priminti, jog visada galiu paklausti, paprašyti, patikslinti, užklausti įvairių dalykų ir AI, ne tik Google.

Išnaudokime ChatGPT asmeniniam LinkedIn profiliui tobulinti, pvz.,:

  • paprašykime variantų, kaip ChatGPT siūlytų pagerinti mūsų Linkedin headline. Jei nerandame tinkamo žodžių junginio, apibūdinkime jį ir ChatGPT mums pasiūlys variantus. Mano LinkedIn headline junginys online branding mentor atsirado būtent taip.

  • pagerinkime ir savo parašytas skiltis: About, Experience, įrašant reikalingus raktinius žodžius. Galima išmėginti šią teksto redaktoriaus funkciją ir rašant kvietimus, atsakymus, komentarus ar rekomendacijas.

Kalbant apie turinio kūrimą, ChatGPT visai gerai padeda, kai:

  • reikia idėjų, ką galima būtų parašyti viena ar kita tema. Tik neapsigaukime, imkime idėjas, bet nekopijuokime aklai pačių tekstų, nes žmonės, kurie mus seka, iškart identifikuoja, ką rašėme mes patys, o ko – ne. Mačiau postų, sukurtų AI, juose nėra autentiškumo, kaip ir beje, auditorijos įsitraukimo;

  • reikia surinkti citatas, palyginti ar sužinoti tyrimų, statistikos šaltinius;

  • reikia greitai parašyti komentarą po kažkieno postu (tereikia paprašyti ChatGPT pakomentuoti, įkeliant originalų posto tekstą). Gautą rezultatą visada galima sutrumpinti, pailginti, pakeisti stilių, perrašyti, nes įrankis niekada nepavargsta:). Nors aš pati visada esu už autentiškumą ir labiau tikiu teksto korekciniu modeliu, bet žinau, kad kartais būna situacijų, kai to prisireikia.


Kviečiu apžvelgti Antano Bernatonio atrinktus TOP9 įrankius personal branding, neslėpsiu, kai kurie tikrai gąsdinantys, bet labai įdomūs: Midjourney – įrankis, kuris iš tekstinių „Promptų“ leidžia generuoti vizualus. Nors įrankis labiausiai matomas dėl įvairių eksperimentų, labai verta investuoti šiek tiek laiko ir atradus savo braižą naudoti vizualams tiek pasiūlymuose, tiek socialinėse medijose ir bendrai – viešai matomoje komunikacijoje. Ceeya – kažkas panašaus į Linktree, tik geriau. Sukurti savo personal branding vizualiką ir puslapį galima per kelias minutes su vizualiai labai patraukliomis kortelėmis. Puikus būdas išsiskirti iš minios siūlant savo paslaugas.

OpusClip – dirbtinio intelekto įrankis leidžiantis iš vieno ilgo video automatiškai kurti daug trumpų, tinkamų socialinei medijai, pvz., TikTok ar Instagram. Presentations AI – ChatGPT skirtas pristatymas, taupant laiką galima kurti puikiai vizualiai atrodančias prezentacijas kartu su turiniu, pasinaudojant AI. Murf AI – keiskime savo balsą dirbtinio intelekto pagalba: Voice to Voice arba Text to Voice įrankis, padėsiantis įgauti naują pavidalą arba tik balsą:).

RambleFix – sunku dėlioti mintis? Įrankis, kuris minčių chaosą sudėlioja į lentynas, kuriomis jau galima dalintis su kitais.

QR Code AI – AI pagalba nuobodžius QR kodus paverčia įdomiais. Tai tikrai padės gauti daugiau dėmesio, o ir personal branding bus ryškesnis. Sonic Link – leidžia sukurti savo AI agentą. Einame link to, kad turėtume savo duplikatus. Tai gąsdina. Ir bus pavojinga. Savotiška svajonė būti vienu metu keliose vietose. Galbūt tai taps įmanoma? ;) Storly.ai – kurkime savo gyvenimo istorijas efektyviau interviu pavidalu, kai AI užklausia gerų klausimų.


Patinka mano naujienlaiškis? Užsiregistruok ir kartą per mėn. įsikrauk žinių apie asmeninį prekės ženklą! Registracija apačioje👇


Kiti naujienlaiškiai:





bottom of page