top of page

Internetinis dvynys: susipažinkime!




Prisipažinsiu, kad įlindau į internetinio dvynio (angl. digital twin) temą daugiau nei prieš metus, ir nuo to laiko siurbiu viską, ką galiu rasti knygose, bloguose, vloguose, socialinėje medijoje ar žmonių pasakojimuose. Išbandau receptus, kurie veikia realybėje, kurie padeda išjudinti internetinę personą, todėl galvoju, kad keli mano patarimai gali būti naudingi ir Jums šį gražų spalį. Ačiū, kad skaitote ir domitės asmeniniu prekės ženklu!

Internetinė higiena prasideda nuo savęs monitorinimo, tiksliau – savęs googlinimo. Žinau, kad googlinti save mokame, bet pamėginkime šįkart atlikti tai tokia veiksmų seka:

  • atsijunkime nuo savo Gmail paskyros arba pasirinkime guest/private/incognito mode, kad paieškos rezultatai nebūtų iškreipti

  • įveskime pilną savo vardą ir pavardę

  • pamėginkime įvesti raktinius žodžius kartu su vardu ir pavarde, pvz., mano atveju sakalauskiene ir personal branding

  • patikrinkime, ką rodo, kai vedame savo el. pašto adresą ar tel. numerį

Atidžiai apžiūrėkime, ką matome tekstiniuose rezultatuose, „vaizdai“ skyrelyje, antro psl. rezultatuose. Ar yra paieškos rezultatų, kur esame aiškiai identifikuojami, ar galima rasti galiojantį mūsų el. pašto adresą arba tel. numerį? Jei taip – pusę darbo jau padaryta! Bet jei radome ir mus nemaloniai nuteikiančių rezultatų – pasiraitokime rankoves ir tvarkykimės:)

Jei netinkama informacija ateina iš mūsų valdomų socialinės medijos paskyrų – pašalinkime patys – „pikantiškas“ nuotraukas, neetiškus komentarus, nederamą turinį, „keistas“ draugystes. Internete neturėtų būti informacijos, kuri gali pakenkti mūsų reputacijai ar sukelti kontroversiškų minčių aplinkiniams, ypač tiems, kas mūsų nepažįsta. Jei informacija, kuri mums nepatinka, yra valdoma ne mūsų, kreipkimės į trečiąsias šalis ir deklaruokime savo norą būti pašalintai/-am iš jų duomenų bazių. Pagal galiojantį BDAR – mes tokią teisę turime. Jei sena informacija yra ir naujienų portaluose – išdrįskime reikšti savo norą ir jiems.

Bet, jei dėl įvairių priežasčių informacijos pašalinti negalime, laikykimės dviejų taisyklių – pirma, niekada nelankykime to puslapio, kad nerodytume Google algoritmui, jog jis aktualus, antra, transformuokime arba kurkime naują informaciją apie save: pagalvokime apie internetinę svetainę, didesnį aktyvumą socialinėje medijoje arba naujus įrašus naujienų portaluose.

Turėkime „apsivalymo“ internete dieną – tai padeda kontroliuoti informaciją ir nepamesti savęs internetinėje buityje. Ką aš darau? Paskutinę metų dieną darbuojuosi:

  • atsinaujinu LinkedIn srautą, apsivalau ir Facebook paskyrą, peržiūriu, ką noriu sekti Youtube

  • įsivertinu mokamą turinį, prenumeratas, naujienlaiškius ir kt., ar tikrai spėju perskaityti viską

  • susitvarkau savo darbo įrenginius – išsivalau apps'us, foto, video, dokumentus – ištrynu, sukataloguoju, perkeliu į debesis, peržiūriu nustatymus.

Patinka mano naujienlaiškis? Užsiregistruok ir kartą per mėn. įsikrauk žinių apie asmeninį prekės ženklą! Registracija apačioje👇


Kiti naujienlaiškiai:


bottom of page