top of page

5 priežastys, kodėl verta turėti savo domeną





Šį sezoną visus savo klientus raginu įsigyti savo asmeninį domeną su savo vardaspavarde.com, -lt, arba tik pavarde.com, -lt. Kodėl tai rekomenduoju daryti? Dėl kelių labai paprastų priežasčių:

  1. Turėti savo rankose domeną su savo vardu ir pavarde yra pravartu, nes jei kas nors mus googlins, domenas su mūsų vardu ir pavarde paieškos sistemoje bus matomas pakankamai aukštose pozicijose. Kartais tai yra labai geras kelias “išlįsti” Google, kai vardas ir pavardė yra dažnai sutinkami mūsuose. Naudojant nuosavą domeną, žmonės lengviau įsimena ir mūsų internetinės svetainės adresą ir, žinoma, tai padeda greičiau mus atrasti internete.

  2. Šiandien internete bet kas gali rezervuoti domeną su mūsų vardu ir pavarde, o vėliau talpinti jame bet kokio pobūdžio turinį, kurio mes patys nekontroliuosime. Turėdami asmeninį domeną mes bent jau kažkiek valdome savo internetinę reputaciją, kad nebūtume siejami su, pvz., nekorektiška informacija apie save.

  3. Turėdami domeną mes suteikiame ir tam tikro profesionalumo savo tapatybei - tai padeda ne tik išsaugoti privatumą, bet ir užtikrinti, kad internete prisistatytume taip, kaip norime. Asmeninį domeną dažnai naudoja žmonės, pardavinėjantys savo paslaugas, kai reikia parodyti savo darbus, įgūdžius ir pasiekimus, kurie gali būti patrauklūs potencialiems darbdaviams, klientams ar partneriams.

  4. Ankstyvas asmeninio domeno įsigijimas yra net tam tikra savo ateities apsaugos forma, nes augant, arba didėjant mūsų žinomumui internete, asmeninis domenas išlieka pastovus, todėl žmonėms lengviau mus rasti, net jei pakeičiame socialinius tinklus ar internetines platformas.

Nei vienas socialinis tinklas nėra įsipareigojęs išlaikyti mums sekėjų skaičiaus, priešingai, kartais jie “apvalo” mūsų paskyras nuo fake account'ų (kas, mano nuomone, yra gerai), karts nuo karto sumažindami followers skaičių, kartais, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, mūsų paskyras sustabdo ar laikinai suspenduoja, tad pasikliauti tik socialiniu tinklu ir “visus savo kiaušinius laikyti vienoje pintinėje” yra gana rizikinga. Asmeninis domenas gali būti mūsų svarbiausi namai internete, kur mes galime visada rodyti reikalingą turinį ir valdyti savo klientų duomenų bazę.

Įsigyti domeną šiandien daug nekainuoja, pvz., dažniausiai sutinkamas vardenispavardenis.com šiandien kainuoja iki 10 eur metams. Neįvardinsiu konkrečių tiekėjų, jų mūsų rinkoje - vos keletas, bet mano patirtis rodo, kad įsigyti asmeninį domeną šiandien taip pat lengva, kaip ir nusipirkti daiktą el. parduotuvėje, tereikia išsirinkti ir susimokėti. Beje, net jei dabar veikianti veikla ar verslas jau turi savo brandą, įsigijus ir asmeninį domeną, visada juos galima apjungti.


Patinka mano naujienlaiškis? Užsiregistruok ir kartą per mėn. įsikrauk žinių apie asmeninį prekės ženklą! Registracija apačioje👇


Kiti naujienlaiškiai:




bottom of page